Alpesi nyaralás Salzburg régióban!

Fedezze fel kedvező áron Salzburg tartomány látnivalóit.
6 nap/ 5 éj félpanzióval 114.800 Ft/fő-től!

Fedezze fel Ausztria legszebb hegyoldalait kedvező áron!

5 nap/ 4 éj félpanzióval már 93.600 Ft/fő ártól.

Tengerparti nyaralás Olaszországban!

Apartmanok, hotelek akár közvetlenül a homokos tengerparton.
Bibione, Lignano, Jesolo, Caorle...

Magasan a legjobb: aktív napok Hochkaron

Alpesi nyaralás Budapesttől csak 4 óra utazásra, 49 belépővel az árban!
6 nap/5 éj 151.600 Ft/fő-től

Kalandnyaralás tavak és hegyek között

Kedvezménykártyával Karintiában
Kerékpárút, bob, szurdok, strand, Nassfeld, Pressegger See, Weissensee

Elérhetőség

06 1 301 0723

info@travelteam.hu

Eng.szám: U-001064

További információk...

Ajánlatkérés

Név*
Telefonszám*
E-mail*
Úti cél*
Érkezés*
Elutazás*
Utazók száma*
Szállástípus, Árkategória
Egyéb kérés
 
Ajánlatot kérek

Horvátország - hasznos információk

Beutazási tudnivalók

A Horvátországba való utazáskor az útlevél és a kártya alakú személyi igazolvány mellett elfogadják a még 2000 előtt kiadott, régi formátumú személyi igazolványokat is. Határátlépésre használható az ideiglenes, kártya alakú személyi igazolvány is, de sem az okmányirodai ügyintézéskor kapott nyomtatvány, sem az itt letelepedett külföldiek számára kiadott magyar személyazonosító igazolvány nem alkalmas erre.

Egy új megállapodás értelmében az egy éven belül lejárt magyar útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal is át lehet lépni a határt. Fontos tudnivaló azonban, hogy Horvátország még nem csatlakozott ehhez a megállapodáshoz, ezért előfordulhat, hogy a horvát határrendészek ilyen lejárt igazolvánnyal nem engedik be a magyar utazókat.

Horvátországba Bosznia-Hercegovinán keresztül utazó magyar állampolgároknak, érvényes útlevéllel vagy kártya típusú személyi igazolvánnyal kell rendelkezniük.

 

Az aktuális beutazási információk Horvátországba itt olvasható>>>

 

Vámszabályok

2013. július 1-jén Horvátország csatlakozott az Európai Unióhoz. A határátkelőhelyeken megszűnt a vámellenőrzés, a személyi ellenőrzés azonban nem.

Magyar állampolgárok továbbra is érvényes személyi igazolvánnyal (ez lehet régi típusú, füzet alakú, vagy ideiglenes is) vagy útlevéllel léphetnek át a határon. Mind a horvát, mind a magyar rendőrség ellenőrizheti az okmányok érvényességét be-, illetve kilépéskor.

A vámellenőrzés megszüntetése azt jelenti, hogy bár a határon és a határ menti sávban nem lesz vámellenőrzés, az ún. mélységi ellenőrzés megmarad.

A vámmentesen behozható érték 300 EUR a szárazföldi belépésnél, míg a légi és vízi közlekedés esetén 430 EUR. Semmilyen állati eredetű nyers élelmiszert (húst, tojást) nem lehet bevinni Horvátországba! Néhány EU-tagállam a 15 éven aluli utasok esetében szigorúbb – 150 eurós – értékhatárt alkalmaz.

 

Pénznem, pénzváltás

Horvátország hivatalos fizetőeszköze (2023. jan. 1-től) az Euró.

A tengerparton fiókokkal rendelkező bankoknál (Zagrebacka Banka, Rijecka Banka, Hrvatska Postanska Banka - Postabank) lehet forintot váltani (nyitva általában hétköznap 8:30–12:00 és délután 15:00–17:00 óra között, szombaton délig).

Pénzt váltani ezen kívül postahivatalokban (nyitva tartás hétköznap 7:00–20:00 óra között, szombaton 13:00-ig), szállodák recepcióin és az utazási irodákban tudnak.

A nemzetközi forgalomban általánosan használt hitelkártyákat (VISA, Eurocard/Mastercard, Amex, Maestro, EC) Horvátországban is elfogadják.

 

Kiskorúak beutazása (törvényes képviselő nélkül):

 

Kiskorúak és fiatalkorúak horvátországi beutazásához nem szükséges a törvényes képviselő beleegyező nyilatkozata. A horvát határrendészeti szervek azonban továbbra is vizsgálni fogják, hogy a kiskorú nem utazik-e a törvényes képviselő akarata ellenére (pl. egyedül a vonaton stb.) Szükség esetén konzultálnak a szlovén, a magyar és más szomszédos országbeli kollégáikkal. A 14 év alatti kiskorú magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvány birtokában is beutazhatnak Horvátországba. A fenti szabályozástól függetlenül javasoljuk azonban, hogy gyermekükkel együtt utazó rokonaiknak, barátaiknak adjanak meghatalmazást, szülői hozzájáruló nyilatkozatot. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. A nyilatkozatot célszerű angol nyelvre lefordítani vagy egyből angolul elkészíteni.

 

Háziállatok bevitele

A házi kedvencek ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően a háziállatnak rendelkeznie kell az uniós előírások szerinti útlevéllel, oltási könyvvel és mikrochippel.

A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 21 nappal kellett megtörténnie. Az utazást legkorábban az első veszettség elleni oltás dátumától számított 21 nap múlva lehet megkezdeni, mivel az Uniós irányelvek szerint a veszettség elleni védőoltást a beadásától számított 21 nap elteltével lehet érvényesnek tekinteni.

Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknősök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, valamint a származás helyét, az azonosító jeleket, egészségi állapotot fel kell tüntetni.

Bővebb információk: ITT

Közlekedési információk

 

Jogosítvány

Gépjárművel történő beutazásnál az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is.

 

Parkolás

A vidéki üdülőhelyeken általában egyszerűbb, a fővárosban azonban rendkívül nehéz parkolni. A tilosban parkoló gépkocsikat azonnal elszállítják. A gépjármű kiváltása min. 50 Euró, ezen felül a közlekedési szabálysértés bírságát is ki kell fizetni, ami változó, de legalább 25 Euró.

 

Autópályadíjak (csak tájékoztató jellegűek)

 

Budapest felől, ill. az M7-esről érkezve:

Letenyétől Zágrábig (A4 Gorican bejárat - A4 Sveta Helena kijárat): 5,80 Euró

Plitviceig tavakig: Letenyétől Zágrábig (5,80 Euró) + Karlovacig (2,50 Euró): 8,30 Euró

 

Kvarner-öböl irányába:

Gorican (horvát határ) - Zágráb – Rijeka: 15 Euró

Gorican (horvát határ) - Zágráb – Rab szigeti komplehajtó: 13,70 Euró

Gorican (horvát határ) - Zágráb – Pag szigeti komplehajtó: 17,20 Euró

Krk híd: ingyenes

Stinica – Misnjak (Rab-sziget) komp díjak (egy irány): 4 Euró/fő és 17,50 Euró/autó

 

Isztria irányába:

Gorican (horvát határ) – Zágráb – Rijeka - Ucka – Umag: 11,80 Euró

Gorican (horvát határ) – Zágráb – Rijeka - Ucka – Rovinj: 14 Euró

Gorican (horvát határ) – Zágráb – Rijeka - Ucka – Porec: 15,20 Euró

Gorican (horvát határ) – Zágráb – Rijeka - Ucka – Pula: 15,80 Euró

Ucka alagút: 4,20 Euró

 

Dalmácia irányába:

Gorican (horvát határ) – Zadar: 21,80 Euró

Gorican (horvát határ) – Biograd: 23,40 Euró

Gorican (horvát határ) – Murter sziget: 24,70 Euró

Gorican (horvát határ) – Vodice: 24,70 Euró

Gorican (horvát határ) – Sibenik: 25,90 Euró

Gorican (horvát határ) – Trogir: 27,90 Euró

Gorican (horvát határ) – Split: 29,80 Euró

Gorican (horvát határ) – Makarska: 32,80 Euró

Szent Illés alagút (Makarska): ingyenes

 

Sebességhatárok

Sebességhatárok személyautóval:

 • autópályán 130 km/h
 • autóúton 110km/h
 • egyéb utakon 90 km/h
 • lakott területen 50 km/h.

 

 

 

 

 

Autópályadíjak

Horvátországban az autópályák használata díjköteles. A díjat a fizetőkapuknál kell kifizetni euróban, de ki lehet egyenlíteni hitelkártyával, valamint az ENC (útdíjak elektronikus fizetése) készülékkel is. Javasoljuk az ENC használatát, mert nincs sorban állás és olcsóbb az autópálya használat.


ENC (ETC) készülék vásárolható vagy bérelhető. Vásárolni online, előre is lehetséges itt vagy akár ezen az oldalon, magyarul is. Illetve Horvátországban megvásárolható a fizetőkapuk mellett lévő eladóhelyeken is. A vásárlást követően felhasználónevet és jelszót kapnak, mellyel a HAC honlapján minden pillanatban követhető az ENC-számla állapota. Bérlés esetén, amennyiben már megvan az utazás pontos dátuma, érdemes mielőbb megrendelni a készüléket, hogy biztosan legyen még készleten.

A készülék előnye többek között, hogy a fizetős kapuknál külön sorban haladhatnak azok a gépjárművek, melyek rendelkeznek ENC-vel, ezeknél jellemzően nincs vagy rövidebb a sorban állás ideje is. Továbbá így előre, forintban is rendezhető az autópálya díja, készpénz használata nélkül. A bérléshez regisztráció szükséges, melyhez csak járműkategória szükséges (rendszám nem).

 

A horvátországi gyorsforgalmi utakon lévő alagutak használatáért külön díjat nem kell fizetni. Ez alól kivételt képez az Isztria kapujában megépített Ucka alagút.

 

Nyári szezonban fennakadások, forgalmi dugók okozhatnak torlódást és több órás várakozást az autópályákon a fizetőkapunál és a határátkelőknél - főleg a szombati ill. vasárnapi napokon a turnusváltások miatt.

 

Horvátország tervezi, hogy legkorábban 2024. végén átáll az elektronikus autópálya-díjfizetési rendszerre.

 

Megengedett alkoholmennyiség

Horvátországban a maximálisan megengedett véralkoholszint 0,5 ‰. Amennyiben a vérben található alkohol mértéke ezt az értéket meghaladja, akkor az alábbi bírságokkal kell számolni:

0,5 ‰ és 1,0 ‰ között: 390-660 Euróig

1,0 ‰ és 1,5 ‰ között: 660-1990 Euróig

1,5 ‰-ot meghaladó érték felett: 1320-2650 Euróig terjedhet a bírság.

A fiatal, 24 év alatti járművezetők számára a megengedett maximális véralkoholszint 0,0 ‰. Amennyiben mégis fogyasztanak alkoholt, akkor a 90 Eurós bírságra számíthatnak.

Felhívjuk a Horvátországba utazók figyelmét, hogy ugyan az alkohol fogyasztása nem teljes mértékben tiltott, a közlekedési baleset okozásánál súlyosbító tényező és 1,5 % esetén három év börtönbüntetéssel is büntetendő!

 

Közúti baleset, defekt

Kisebb koccanásos baleset esetén elegendő a baleset résztvevőinek az ún. európai baleseti bejelentő nyomtatvány kitöltése. Ilyen esetekben is ajánlott rendőrt hívni, mert a rendőrtől igazolást kell kérni a magyar jármű sérüléséről, amely nélkül nem hagyható el az ország!

Fontos, hogy a magyar gépkocsivezető vegye fel a másik fél, vagy valamennyi résztvevő kötelező biztosítási kötvénye számának, a biztosító társaságnak, a gépkocsinak, illetve vezetőjének az adatait. A hazautazást követően a balesetből származó kár megtérítéséhez az adott biztosítónak kell megkérnie a baleseti rendőrségi jegyzőkönyvet.

Nagyobb közlekedési baleset esetén mindenképpen rendőrt kell hívni! A szabálysértés elkövetőjének útlevelét a rendőrség bevonja, és a szabálysértési eljárás befejezéséig, illetve maximum 72 óráig visszatartja. A szabálysértési bíró a rendőrség által készített helyszínelési jegyzőkönyv és feljelentés alapján hozza meg határozatát. Ezért fontos, hogy a helyszínelés során a rendőr valamennyi részletről meggyőződjön, és arról tájékoztassa a bíróságot.

 

Gyerekek az autóban

Első ülésen 12 éves kor alatti gyermek nem utazhat; 5 éves korig gyerekülés használata kötelező, a szabálysértésért pénzbírság jár.

 

Hólánc, téli gumi

Horvátországban november 15-től április 15-ig a gépjárműveken kötelező a téli gumi használata. A horvát rendőrség fokozottan ellenőrzi a téli gumik használatát illetve hólánc meglétét. Az előírások be nem tartása pénzbírságot von maga után és a forgalomból való kizárást.

 

Láthatósági mellény

A Horvátországba belépő autóban, gépjárművenként legalább egy sárga-sárgászöld fényvisszaverő mellényt kell tartani.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy Horvátországban valamennyi radardetektor használata tilos! Még kikapcsolt állapotban sem megengedett a gépkocsiban tartani, a határon, illetve rendőri ellenőrzés során szabálysértési bírságot szab ki a horvát hatóság. Javasoljuk ezeket a berendezéseket utazás előtt eltávolítani.

Időjárás információk

 

Átlagos téli és nyári középhőmérsékletek

 A hazánktól délre lévő ország éghajlata, hőmérsékleti viszonyai kedvezőbbek a hazainál. A horvátországi időjárás a tengerpart mentén a nyári időszakban meleg és száraz. Így igazi nyaraló övezetnek számít a hosszú Adriai tengeri partszakasszal.

 

°CJanuárFebruárMárciusÁprilisMájusJúnius
Max.Min.Max.Min.Max.Min.Max.Min.Max.Min.Max.Min.
Isztria758,561371692214,52517
Kvarner-öböl8697148171022,5152618
Észak-Dalmácia4-46-2010,518520,59,52511,5
Közép-Dalmácia5-37-21101862192411,5
Dél-Dalmácia10611714816,51021,51424

17

 

 

°CJúliusAugusztusSzeptemberOktóberNovemberDecember
Max.Min.Max.Min.Max.Min.Max.Min.Max.Min.Max.Min.
Isztria2820272023,516181213,5995,5
Kvarner-öböl292128212417,522151711,5149
Észak-Dalmácia30193221251218810280
Közép-Dalmácia28142912241018510280
Dél-Dalmácia2821282124,516,521141610138

 

Aktuális időjárás Horvátországban itt!

ÜNNEPEK ÉS ISKOLAI SZÜNETEK

 

Ünnepnapok

 

2024

 • január 1. - Újév
 • január 6. - Vízkereszt
 • március 31. - Húsvét vasárnap
 • április 1. - Húsvét hétfő
 • május 1. - munka ünnepe
 • május 30. - Köztársaság napja és Úr napja
 • június 22. - Antifasiszta felkelés napja
 • augusztus - 5. győzelem napja (Balkáni háború, 1995.)
 • augusztus - 15. Nagyboldogasszony napja
 • november 1. - Mindenszentek
 • november 18. Emlékezés napja
 • december 25-26. - Karácsony

 

Iskolai szünetek

Egy új rendelkezés nyomán, az iskolák maguk dönthetik el, hogy meddig tartson a tanév, így könnyedén megtehetik, hogy a turistaszezon beindulására időzítik az iskola végét. Nem az állam határozza meg, meddig tartson a tanítás, hanem a döntést a horvát megyék kezébe adják. Nemcsak a nyári szünetet hozhatják előbbre, vagy halaszthatják el, hanem akár az iskolakezdést, a tavaszi, vagy téli szünetet is. Így például, ha az időjárási viszonyok alakulása ezt lehetővé teszi, és szeptemberben még meleg, napos idő lesz, akkor akár el is tolhatják az iskolakezdést egy-két héttel.

TELEFONOS TUDNIVALÓK

 

Előhívószámok

Magyarország hívószáma Horvátországból: +36

Horvátország hívószáma Magyarországról: +385

 

Telefonos hálózatok

 • A1 Mobile
 • Hrvatski Telekom Mobile
 • TELE2

Bővebb információ hálózati lefedettségről ITT.

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

 

Segélytelefonszámok

Horvátország egységes sürgősségi rendszert épített ki, amely a hét minden napján huszonnégy órában rendelkezésre áll, a 112-es telefonszámon. A 112 az európai segélyhívószám, amelyet minden EU-tagállamban és harmadik országok nagy részében használnak, és közvetlenül bármely telefonkészülékről hívható, függetlenül az otthoni távközlő hálózattól. A rendszer automatikusan összeköti Önt a legközelebbi sürgősségi központtal.

Néhány szolgáltatás közvetlenül is elérhető ezeken a számokon :

+385 112 - egyedi segélyhívó szám

+385 192 - Rendőrség

+385 194 - Mentőszolgálat

+385 193 - Tűzoltók

+385 1987 - Közúti segítségnyújtás

+385 195 - Tengeri kutatási és mentési szolgálat

 

 

Orvosi ellátás

A magyar állampolgárok Horvátországban sürgősségi betegellátásra jogosultak. Az ellátás Európai Egészségbiztosítási Kártya vagy Kártyahelyettesítő Nyomtatvány bemutatásával vehető igénybe. A Kártyát vagy a Kártyahelyettesítő Nyomtatványt a magyar egészségügyi szolgáltatásokra jogosult személy részére a lakóhelye szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár adja ki. További információk itt!

Az ezen felüli orvosi ellátás díjköteles, ezért kiemelten javasoljuk utasbiztosítás megkötését!

HÉTKÖZNAPI TUDNIVALÓK

 

Elektromos csatlakozás

Horvátországban a nálunk is megszokott, úgynevezett „Europlug” csatlakozót használják. Adapterre nincs szükség.

 

Vásárlás, étkezés - nyitva tartások

Boltok

hétköznap

 

8-20 óra között (főszezonban, a nagyobb városokban egyes boltok tovább is nyitva tartanak,

 de ezek 12-16 óra között általában zárva vannak)
 szombatonkb. 14 óráig
 vasárnapkb. 14 óráig
Éttermeknapontakb. 9-22 óráig
Benzinkutaknaponta

7-17 óráig, főszezonban gyakran 22 óráig tartanak nyitva. A nagyobb városokban ügyeletes

   benzinkutak 0-24 óráig működnek.

 

Dohányzási tilalom

Horvátországban a dohányzás a meleg ételt fel nem szolgáló éttermek kivételével a kávézókban zárt térben is megengedett, amennyiben a vendéglátó ipari egység erre a hatóságoktól engedélyt kapott.

A dohányzást megengedő, illetve tiltó jelzés minden vendéglátóipari egység bejáratán jól láthatóan el van helyezve!

18 év alattiakat szeszes itallal és dohányáruval nem szolgálnak ki.

 

Horvát strandok

Horvátország partjainak hossza megközelíti a 6.000 kilométert, ahol közel 900 strand várja a nyaralókat. A víz minősége és a strandok gondozottsága nagyon jó. Az ország kb. 150 olyan stranddal rendelkezik, melyek megkapták az úgynevezett „Kék zászló” jelzést – ez a tenger tisztaságának és a szolgáltatások kiváló minőségének jelképe.

Horvátországban a leggyakoribb a kavicsos strand, de ezek mellett köves, sziklás és a part egyes részein homokos strandot is találni (elsősorban a Kvarner-öböl és Észak-Dalmácia területén). A tengeri sünök kedvelik az Adria vizét, különösen a sziklás partokat. A kis fekete állatok jól kikerülhetők, hiszen még a mélyben is látszanak a víz alatt, ennek ellenére ajánlott a fürdőcipő beszerzése. A műanyag vagy gumi cipő talpán nem hatolnak át a tengeri sünök tüskéi, így megvédik a strandolókat. Ettől függetlenül figyeljünk oda, hogy hová lépünk, hogy ne egy állat fizessen életével a mi kikapcsolódásunk öröméért. 

ÉTELEK-ITALOK

 

Bevásárlás

Alapélelmiszer árak:

kenyér kb. 2,50-3 Euró

1 l tej kb. 1-2 Euró

10 db tojás kb. 2,50-3 Euró

csomagolt felvágott (10 dkg) kb. 0,80-2,20 Euró

üdítő (2 l) kb. 1,85-2,10 Euró

 

Éttermek

Az éttermek kínálata Horvátországban ugyanolyan változatos, mint maga a horvát konyha. Valamennyi régió más-más hagyományokat őriz: Az isztriai éttermekben a tengerparti és a kontinentális fogások is népszerűek, Dalmáciában pedig a halételeket érdemes kipróbálni. Horvátországban az egyszerű gyorsbüféktől a luxus éttermekig mindnet megtalál.

Éttermi árak:

könnyű főételek (tészták, csirkemell körettel...stb.) kb. 8-14 Euró

halételek kb. 60-70 Euró/kg (egy adag kb. 30 gramm)

desszert kb. 5-8 Euró

üdítő kb. 2,50-3 Euró

presszókávé kb. 1,20-1,60 Euró

 

Horvátország jellegzetes ételei

Horvátország konyhája igen változatos. Minden vidéken más országok, népek konyháinak behatását élvezhetjük az ízek világában. A horvát fogások a görög és magyar (Szlavóniában), a török (Horvátország középső területein) és az olasz (Isztriában és Dalmáciában) ételek „horvátosodott” változatai. A tenger melletti területeken természetesen a tipikus mediterrán ételek, a halak és egyéb tenger gyümölcsei a legjellemzőbbek.

 

 • Levesek

Horvátországban a leves-fogyasztásnak nincs akkora hagyománya, mint Magyarországon. A leves általában halleves, vagy valamilyen édes, gyümölcsös, citrusos hűsítő.

 

Néhány jellegzetes leves:

Brodet – agyagedényben, parázson főtt halleves
Manestra – pirított tésztából készített leves vörösborral, zöldséggel és babbal
Souvenirje juha – tejszínes, sajtos, zöldfűszeres ajvár leves

 

 • Főételek

A horvát ételek kevésbé zsírosak, mint a magyarok. Dél-nyugati szomszédaink szívesen sütnek roston vagy nyárson, hús helyett pedig általában halat esznek, főként a tengerparti területeken. A főzésnél előszeretettel használnak vörösbort és a különböző zöldfűszereket is.

 

Néhány jellegzetes főétel:

Girice – apró, sült szardella citrommal
Riblja juha – halpaprikás
Janjenita – roston vagy nyárson sült bárány
Dalmatinski pršut – speciálisan érlelt, dalmát sonka
Burek sa mesom – darált hússal töltött burek

 

 • Desszertek

A horvát desszertek igen változatosak: szívesen fogyasztanak mindenféle édességet. Népszerű a horvát fagylalt (sladoled), de kelt tésztás, krémes és habos sütemények, valamint főzött krémek közül is válogathatnak.

 

Néhány jellegzetes desszert:

Burek – rétes szerű péksütemény
Rozsota – tejből, tojásból és karamellből készült desszert
Pritula – mazsolás-likőrös, kelt tésztából készített édesség

NAGYKÖVETSÉGEK ÉS KONZULÁTUSOK

 

Nagykövetségek

 

Nagykövetség, Zágráb

Cím: 10 000 Zagreb, Jabukovac 2.

Előhívó: (00)-(385)-(1)

Telefon: 4890-906 vagy 4890-918

Ügyelet: 4890-906

Ügyeleti mobiltelefonszám munkaidőn túl konzuli ügyekben (bajba jutott állampolgárok érdekvédelme): +36 80 36 80 36

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: dr. Demcsák Csaba

Honlap:https://zagrab.mfa.gov.hu/

 

Konzulátusok

Horvátországban a következő konzulátusok működnek:

Főkonzulátus, Eszék

Cím: 31000 Osijek, Vijenac Ivana Mażuranića 3.

Előhívó: 00-385-31

Telefon: 200-427; 200-525

Ügyeleti telefonszám bajbajutott magyar állampolgároknak 0-24 órában: +36-80-36-80-36

Fax: 200-784

Főkonzul: Magdó János

e-mail: mission.esk@mfa.gov.hu

honlap: https://eszek.mfa.gov.hu/

 

Konzuli hivatal, Zágráb

Cím: 10 000 Zagreb, Jabukovac 2.

Előhívó: (00)-(385)-(1)

Telefon: 4890-906 vagy 4890-918

Ügyelet: 4890-906

E-mail: consulate.zgb@mfa.gov.hu

Honlap: https://zagrab.mfa.gov.hu/

Ügyeleti mobiltelefonszám munkaidőn túl konzuli ügyekben (bajba jutott állampolgárok érdekvédelme): +36 80 36 80 36

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: dr. Vass György

Ügyfélfogadás: október 1-május 31: hétfő – szerda – péntek: 9.00-12.00, június 1-szeptember 30: minden munkanap: 9.00-12.00

Konzuli kerület: Horvátország, kivéve az eszéki főkonzulátus konzuli kerületeit

Tiszteletbeli konzul, Split

Felügyelő külképviselet: Zágráb

Cím: 21000 Split

Ivana Gundulića 26 A/II

Előhívó: +385-21

Telefon és fax: 480-019; 380-203

Tiszteletbeli konzul: Ivo Staničić

E-mail: hungconsulate.st@email.t-com.hr

 

Tiszteletbeli konzul, Rijeka

Felügyelő külképviselet: Zágráb

Cím: 51000, Rijeka,Šetalište 13. divizije 99

Előhívó: (385)(51)

Telefon: +385 51 211 600

Fax: +385 51 336 884

Tiszteletbeli konzul: Zoran Vukić

E-mail: hungaryconsulate.rijeka@gmail.com

 

 

Ideiglenes konzuli ügynökség, Split

Cím: Split, Matoseva 48/II

Előhívó: (00)-(385)

Telefon:+ 385 99 558 5555

Fax:00 385 21 385 902

E-mail: consul.spl@mfa.gov.hu

Konzuli kerület: Zadar, Sibenik-Knin, Split-Dalmát, Dubrovnik-Neretva

A Spliti Ideiglenes Konzuli Ügynökség június 15-től szeptember 15-ig tart nyitva.

 

 

 

Rólunk írták

Kedves Travelteam team! A héten K. Gy. és kedves családja foglalásával az én és családom is egy fantasztikus hetet töltöttünk el Villachban. Minden felesleges ömlengés nélkül köszönöm a hotel ajánlását, a foglalást, minden remek volt.

Kedves Dorottya! Megérkeztünk a tiroli nyaralásról. Minden nagyon szép volt, és jól éreztük magunkat... Ezúton köszönjük a segítségét és közreműködését!

 

Kedves Győri Cecília! Szeretném megköszönni a sí utunkat. Nagyon jól éreztük magunkat. A szállásunk és az ellátás is kiváló volt. A síbusz a szállástól-pályáig, majd vissza tökéletesen működött. Nagyon örülök, hogy az eredeti foglalásunkat visszam...

Kedves Pál Dorottya! Szeretnénk tájékoztatni, hogy az indulás előtti aggodalmunk teljesen felesleges volt. Remek 6 napot töltöttünk Medulinban. ...Köszönjük a gyors és pontos közvetítést, ügyintézést.

Miért épp a Travelteam?

 • velünk foglalását gyorsan és egyszerűen intézheti
 • honlapunkon megbízható és részletes információkat talál
 • felkészült kollégáink minden kérdésére választ adnak
 • segítünk megtalálni az Önnek megfelelő utazást
 • garantáltan azt kapja, amit ígérünk
 • munkánkért felelősséget vállalunk
 • áraink átláthatóak és kedvezőek
 • ha segítség kell, non-stop elérhet minket utazása alatt is
 • bejegyzett utazási irodaként, szabályszerűen működünk

Foglalás előtt hasznos:

Utazás előtt hasznos:

Társoldalaink:


Travelteam ajánlatok számokban: 7 ország, 14 akciós utazás, 370 tengerparti nyaralás, 821 hegyvidéki/tóparti nyaralás, 808 síút, 86 körutazás. 685 szállás Ausztria, 129 szállás Franciaország, 157 szállás Horvátország, 274 szállás Olaszország, 50 szállás Svájc, 13 szállás Szlovákia, 32 szállás Szlovénia legnépszerűbb üdülőhelyein.

2009 - 2024 CIT Group
Travelteam