Alpesi nyaralás Salzburg régióban!

Fedezze fel kedvező áron Salzburg tartomány látnivalóit.
6 nap/ 5 éj félpanzióval 108.000 Ft/fő-től!

Fedezze fel Ausztria legszebb hegyoldalait kedvező áron!

5 nap/ 4 éj félpanzióval már 97.600 Ft/fő ártól.
Akár 10 éves korig INGYEN!

Tengerparti nyaralás Olaszországban!

Apartmanok, hotelek akár közvetlenül a homokos tengerparton.
Bibione, Lignano, Jesolo, Caorle...

Magasan a legjobb: aktív napok Hochkaron

Alpesi nyaralás Budapesttől csak 4 óra utazásra, 49 belépővel az árban!
6 nap/5 éj 89.200 Ft/fő-től

Kalandnyaralás tavak és hegyek között

Kedvezménykártyával Karintiában
Kerékpárút, bob, szurdok, strand, Nassfeld, Pressegger See, Weissensee

Elérhetőség

06 1 301 0723

info@travelteam.hu

Eng.szám: U-001064

További információk...

Ajánlatkérés

Név*
Telefonszám*
E-mail*
Úti cél*
Érkezés*
Elutazás*
Utazók száma*
Szállástípus, Árkategória
Egyéb kérés
 
Ajánlatot kérek

Síbérlet információ Ausztriában

Irodánkban számos ausztriai sípályára vásárolható kedvezményes síbérlet.

Síelő utasaink részére – magyar nyelven elsőként - összegyűjtöttük a síbérlet vásárlással és felhasználással kapcsolatos általánosan jellemző hasznos és fontos információkat, megválaszolva a síbérlet vásárlás során felmerülő leggyakoribb kérdéseket.

Síbérlet

 

Sípálya használatának feltételei: a síbérlet megvásárlásával a síelő automatikusan elfogadja azon lifttársaság(ok) általános szerződési feltételeit, mely(ek) által üzemeltett sípályákra a síbérlet érvényes. Az adott lifttársaság feltételei megtalálhatók a síbérlet kasszáknál kifüggesztve (Ausztriában németül, esetleg angolul is).

Több síterepre érvényes, ill. régiós síbérletek esetén a síelőre mindig azon lifttársaság feltételei vonatkoznak, amely pályáit, liftjeit épp használja.

Aki megsérti a lifttársaság szabályzatát, annak jogsértő viselkedését az osztrák jog szerint büntetik.

 

Síbérlet vásárlás: síbérlet a sípályáknál található pénztárakon kívül több helyen is megvásárolható (pl. utazási iroda, turizmus iroda, hotel, internet). Bárhol és bárki által is történjen a síbérlet vásárlása, az értékesítő hely kizárólag közvetítőként jár el, szerződés az adott lifttársaság és a síbérlet használója között jön létre, a síbérlet érvényességi idejére.

Irodánkban történő síbérlet vásrlás esetén kérjük, legyenek tekintettel arra, hogy az ügyintézés időt igényel (pl. banki utalások átfutása), ezért kérjük, indulás előtt legalább 5 munkanappal küldjék el részünkre megrendelésüket!

 

Síbérlet voucher kiváltása: az irodánk által kiállított síbérlet voucher kizárólag a voucheren szereplő síbérlet kasszáknál váltható ki, a szálláson nem (még akkor sem, ha a hotel síbérlet árusító hely is).

 

Key Card: a síbérlet – néhány kicsi síterepet kivéve – egy érintésmentes adathordozó kártya, ún. KeyCard formájában kerül kiállításra. A kártya formájú síbérletet már elég a – lehetőleg bal – kabátzsebünkben magunknál tartani síeléskor, és a liftkapun áthaladva érzékeli és automatikusan leolvassa a rendszer a síbérletünket anélkül, hogy azt elővennénk. A KeyCard síbérlet újra felhasználható, ezért síbérlet vásárláskor kaució fizetendő, mely a sérülésmentes kártyák használat utáni leadásakor visszajár.

 

Síbérlet kaució: a modern, KeyCard síbérlet újra felhasználható, ezért síbérlet vásárláskor kaució fizetendő, mely a – kizárólag sérülésmentes – kártyák használat utáni leadásakor visszajár. A síbérlet kaució összege síterepenként változóan 2-5 Euro/síbérlet. A síbérlet használat után leadható a liftkasszáknál vagy a kasszák mellett található KeyCard-automaták egyikébe, de nagyobb helyeken a turizmus irodák, síkölcsönzők, sportboltok is visszafizethetik a kauciót.

 

Érvényesség: a síbérlet az azon feltüntetett érvényességi időn belüli első nap pályanyitástól utolsó nap pályazárásig érvényes (kivétel: fél napos, órás, pontos jegyek), mindig egymást megszakítás nélkül követő napokra (kivétel: 7-ből 5 nap típusú síbérlet).

Néhány síterepen (pl. Schladming-Dachstein) az érvényesség kezdetét megelőző napon megvásárolt többnapos síbérlet már aznap - tehát az első sínapot megelőző napon – délután 15 órától használható, így az ún. 0. sínapon pályazárásig 1-2 órát ingyen csúszhatunk.

 

Pontos bérlet: az ún. pontos síbérletet főleg kezdő és keveset síelőknek találták ki. A síterep felvonói különböző pontszámokat érnek (ülős, kabinos liftek többet, húzós liftek kevesebbet, pontszámokat lásd a kasszánál kifüggesztve), és egy-egy használatnál ez a pontszám vonódik le a bérlet összpontszámából. A pontos síbérlet akár több napon át is, de csak addig használható, amíg el nem fogynak róla a pontok. Nem minden síterepen vásárolható ez a típusú síbérlet, valamint nagyobb síterepeken a pontos síbérlet nem minden sífelvonóra használható!

 

Fél nap: a többnapos (pl. 1,5; 2,5; 3,5 napos) síbérletek fél napja az első nap 12 órától érvényes. A fél nap az utolsó sínap délelőttjén nem használható fel.

 

Síbérlet ár szezonváltáskor: ha olyan időszakra szeretnénk síbérletet vásárolni, mely a síbérlet árlista szerint két szezonba is belenyúlik, ún. vegyes árat kell számolni (tehát pl. 5 napos síbérlet esetén az előszezoni 5 napos bérletárat 2 napra vetítve, és hozzáadva a főszezoni 5 napos bérletárat 3 napra vetítve).

 

Választható napos síbérlet: síterepenként változóan lehetőség van ún. 6-ból 5 nap vagy 7-ből 5 nap típusú síbérletet is vásárolni. Ez azt jelenti, hogy a 6 vagy 7 egymást követő napból mi választhatjuk ki, melyik 5 napon szeretnénk síelni, így beiktathatunk a síelős hétbe 1-1 pihenőnapot.

Hasonló, válaszható síbérlet rövidebb időszakra (pl. 5-ből 3 nap) nem jellemző.

 

Egyedül síelő gyermek: egy gyermek akkor síelhet felnőtt kísérete nélkül, ha elérte az adott síterep által megszabott minimum magasságot (kb. 110-130 cm).

Mini síbérlet: gyermekek 5-6 éves korig szülő kíséretében a felvonókat sítereptől függően ingyen vagy ún. mini síbérlet megvásárlásával használhatják. Az ingyenes használathoz egyes síterepeken nem jár saját síbérlet a kisgyermekeknek, azaz nekik a szülővel együtt kell áthaladni a lift kapun, vagy át kell bújniuk alatta.

 

Diák síbérlet: a gyerek és a felnőtt síbérlet kategória között lehetőség van ún. junior síbérlet vásárlására, sítereptől függően 14-16 éves kortól 18-19 éves korig. A 18-19. életévüket betöltött személyek számára a legtöbb síterepen már felnőtt síbérlet váltandó, függetlenül attól, hogy diákok-e még vagy sem. 18-19 éven felül csak néhány síterepen jár a hazánkban gyakori diákkedvezmény (pl. Murau-Kreischberg, Tauplitz, Lachtal). A diákkedvezmény ez esetben is életkorhoz kötött (kb. 25 éves korig), nem elég a diákigazolvány megléte. A kedvezmény kizárólag diákigazolvány felmutatásával vehető igénybe.

 

Szenior / nyugdíjas síbérlet: a legtöbb síterepen lehetőség van senior síbérlet vásárlására, jellemzően a diák síbérlettel megegyező áron. A szenior síbérlet vásárlás életkorhoz kötött, síterepenként változó korhatárral (nyugdíjas igazolvány felmutatása nem szükséges, de személyigazolványé igen, a korhatáron kívül eső nyugdíjasok csak felnőtt síbérletet válthatnak).

 

Családi kedvezmény: a legtöbb síterepen igénybe vehető valamilyen családi kedvezmény vagy akció, a részleteket az adott síterep árlistája tartalmazza. Családnak a két szülő és a velük egy háztartásban élő gyermekeik minősülnek. A családi kedvezmény igénybe vételéhez a családi kapcsolatot fényképes igazolvánnyal és közös állandó lakcímmel igazolni kell. A családi kedvezmény pl. nagyszülőkkel, unokatestvérekkel nem vehető igénybe.

 

Csoportos síbérlet, csoportkedvezmény: csoportos síbérlet kedvezmény min. 20 fő esetén vehető igénybe, de a minimum létszámon kívül további kritérium, hogy a legalább 20 együtt utazó személy teljesen egyforma síbérletet vegyen, azaz az életkor kategória, a napok száma és az érvényesség ideje is egyezzen (pl. 25 db 6 napos felnőtt síbérlet jan. 23-28-ig).

Tehát nem számít csoportnak, ha a min. 20 fő pl. 15 felnőtt, 5 diák és 3 gyermekből áll, vagy ha pl. 25 fő felnőttből 15-en 4 napos, 10-en pedig 5 napos síbérletet vásárolnának.

Csoportok részére – az általában a normál bérletárhoz képest eleve kedvezményesebb áron felül - minden 20 fő után 1 fő síbérlete ingyenes.

Alkalomszerűen, a síbérlet kasszánál vagy a szálláson a kedvezmény érdekében összeállt, de a valóságban nem összetartozó társaság részére a csoport kedvezmény nem vehető igénybe.

 

Átruházható síbérlet: néhány síterep (pl. Dachstein West) kínál kifejezetten kisgyermekes szülők, nagyszülők részére átruházható síbérletet. Ezzel a szülők mindössze egy síbérlet megvásárlásával felváltva síelhetnek és vigyázhatnak a még nem síelő kisgyermekre. Az átruházható síbérlet ára eltér a normál síbérletétől és vásárlása feltételekhez kötött (pl. min. 4 napos bérlet, nem sielő kisgyermek 3 éves korig).

 

Vendégkártya: a szálláson érkezéskor kitöltött bejelentő lap, melynek egy példánya egyben vendégkártyaként is szolgál. Egyes síterepek a síterephez tartozó turisztikai régióban szállást foglaló síelőknek kedvezményes síbérlet árakat kínálnak (pl. Kreischberg, Stubai-gleccser). Síbérlet vásárláskor a vendégkártya felmutatásával igazolhatjuk, hogy az adott régióban van a szállásunk, így jogosultak vagyunk a síbérlet kedvezményre.

Visszatérítés, ellenőrzés

 

Módosítás, csere, hosszabbítás: a már kiváltott síbérlet nem módosítható, nem váltható vissza, nem cserélhető, és érvényessége nem is hosszabbítható meg.

 

Irodánknál vásárolt síbérlet visszatérítése: az irodánknál vásárolt síbérletek a kiváltásig (voucher beváltása) visszaválthatók, akár kedvezőtlen időjárás, nem megfelelő hóhelyzet, nem működő felvonó, sípálya vagy megbetegedés miatt történik a visszaváltás. A voucher beváltása után azonban a visszatérítés már csak a lifttársaság szabályzata szerint lehetséges. A visszatérítés irodánkon keresztül és a foglalás szerinti kedvezményes áron történik, nem a helyszínen és nem a normál árlista alapján!

 

Átruházás: a síbérlet egy személy részére érvényes, a síbérlet más személyre történő átruházása nem lehetséges. Egy síbérletet nem használhat egyszerre két vagy több személy, még akkor sem, ha felváltva használják, illetve akkor sem, ha az átruházás családon belül történik. Ennek megfelelően a síbérlet helyszínen történő eladása más síelőnek, ill. megvétele más síelőtől sem megengedett.

 

Mozaik család: az egyre gyakoribb, ún. mozaik családok csak akkor vehetik igénybe a családi síbérlet kedvezményt, ha fényképes igazolvánnyal igazolni tudják, hogy azonos állandó lakcímen laknak.

 

Visszatérítés: a síbérlet ára, illetve annak használat arányos része kizárólag síbaleset esetén, a balesetet szenvedett személy részére téríthető vissza. Csökkentett üzemben működő sífelvonók és sípályák, liftleállás, lezárt sípályák, rossz minőségű hó, hóhiány, túl sok friss hó, vihar, lavina és kedvezőtlen időjárás miatt sem kérhető a síbérlet árának visszatérítése.

 

Visszatérítés síbaleset esetén: síbaleset esetén a többnapos síbérlet árának fel nem használt részét a lifttársaság visszatéríti, de kizárólag abban az esetben, ha a síbalesetet szenvedő személy síbérlete a baleset után a liftkasszánál leadásra kerül. A visszatérítés többnyire készpénzben történik. Használati időnek az érvényesség kezdetétől a leadás napjáig (nem a baleset napja!) eltelt napok számítanak (beleértve a leadás napját is). A visszatérítés másik feltétele az orvosi igazolás bemutatása a balesetről. Orvosi igazolást kizárólag helyileg illetékes orvostól, kórháztól fogadnak el! A síbalesetet szenvedett síelő kísérőjének, családtagjainak síbérletére nem kérhető visszatérítés. Betegség esetén nincs visszatérítés, még megfelelő orvosi igazolással sem.

 

Fénykép: klasszikus igazolványképet már sehová sem kell vinni a síbérlet kiállításához. A hosszabb időszakra érvényes síbérletekhez (pl. 9 napos síbérlet, szezonbérlet) azonban továbbra is szükség van fényképre, amit a liftkasszánál ingyen készítenek el. Saját fotó nem vihető. Néhány síterepen (pl. Dachstein West) a rövidebb időszakra szóló síbérletekhez is készítenek fényképet a liftkasszánál. A liftkasszánál készült fénykép nem kerül rá a síbérletre, azt a KeyCard rendszer tárolja.

A jogos síbérlet használat ellenőrzése céljából fénykép készülhet a síelőkről a felvonók beléptető kapuinál is. A fényképek készítésébe, felhasználásába és tárolásába a síbérlet használója a síbérlet megvásárlásával beleegyezik.

A síbérlethez készült fényképek a síbérlet érvényességének lejártával automatikusan törlődnek.

 

Ellenőrzés: a síbérlet jogos használatát a lifttársaság személyzete a síterep területén bárhol ellenőrizheti. Ha valakit jogtalan síbérlet használaton kapnak, az helyszíni bírsággal (kb. 50 Euro) sújtható, ezen felül egy 1 napos síbérlet díját ki kell fizetnie, valamint bevonják a jogtalanul használt síbérletét.

 

Elvesztés, lopás: a síbérletet úgy kell tárolni, hogy ahhoz 3. személy ne férhessen hozzá. A síbérlet elvesztése, lopása esetén a síbérlet pótlására nincs lehetőség, újat kell vásárolni.

Síelés

 

Sí-KRESZ (FIS): www.ausztria-sieles.info/si_kresz

 

Parkolás: minden síterepnél van lehetőség parkolásra, kijelölt parkolókban, parkolóházban vagy mélygarázsban. A parkolás a sífelvonóknál többnyire ingyenes, kivéve néhány olyan síterepet, ahol a városközpontból indulnak a felvonók és nincs hely nagyobb parkolók építésére (pl. Ischgl). A sípályák parkolóiban a parkolás jellemzően csak napközben megengedett, az este, éjszaka is ott parkoló autókat büntethetik, ill. elszállíthatják.

 

Síbusz: minden síterepen közlekedik síbusz (vagy másfajta sípálya transzfer, pl. Murtalbahn kisvasút Kreischberg), az egészen kicsi síterepeket kivéve. A síbuszok menetrend szerint közlekednek, a járatok gyakorisága szezontól, napszaktól és sítereptől is függ (főszezonban, reggel és délután, ill. nagyobb síterepeken gyakrabban, akár 10-15 percenként is, főszezonon kívül, ill. kisebb síterepeken akár csak napi 1-2 járat). A síbusz használata sífelszerelésben, érvényes síbérlettel ingyenes. Csoportok részére a síbusz nem, vagy csak térítés ellenében vehető igénybe.

 

Esti síelés: a sípályák estétől reggelig (kb. 17-19 órától 7-8 óráig) zárva tartanak, ez idő alatt a sípályákon való közlekedés tilos és veszélyes (ekkor zajlik a pályakarbantartás, hóágyúzás). Kivételt a tiltás alól a kifejezetten esti síelés, szánkózás céljára kijelölt, kivilágított sípálya szakaszok jelentenek az esti síelés napján és időpontjában. Az esti síelés idejére a síbérlet nem érvényes, külön esti jegyet kell váltani.

 

Síelés erdőben: síelés közben fokozottan figyelnünk kell az erdő védelmére. Az osztrák erdészeti törvény szerint télisport eszközökkel az erdőben kizárólag a kijelölt sípályák, sítúra útvonalak és a húzós felvonók nyomvonalai használhatók. A szemetelés szigorúan tilos. Az erdőtörvény megsértése büntetést és a síbérlet bevonását vonja maga után.

 

Síelés pályán kívül: a kijelölt sípályákon kívüli síelés kizárólag saját felelősségre lehetséges.

 

Síbérlet nélkül a pályán: síbérlet nélkül a sípályák használata nem megengedett, még akkor sem, ha a sípályán a feljutáshoz nem használunk sífelvonót (pl. kezdő síelő, sítúrázó, sétáló, síelőt kísérő személy). A sípályán síbérlet nélkül tartózkodó személy bármilyen sérülése esetén a lifttársaság nem vállal felelősséget.

 

Gyalog a sípályán: egyes kabinos vagy ülős felvonókra nem síelők is vehetnek jegyet, de a sípályákat gyalogosok nem használhatják.

 

Sítúrázók: sítúrázók a sípályákat ugyanúgy csak érvényes síbérlettel használhatják, mint a síelők, még akkor is, ha felvonót nem használnak. Sítúrázók kizárólag a sípálya szélén haladhatnak. Tilos keresztezniük a sípályát, nem használhatják a sípályákat pályazár idején, és nem vihetnek kutyát magukkal.

 

Baleset, hegyi mentés: minden síterepen található elsősegély nyújtó hely, és a hegyi mentő csapat is folyamatos készenlétben áll. Baleset esetén értesítsük a legközelebbi felvonókezelőt, vagy a hegyi mentőket. Az osztrák hegyi mentők a 140 és a 112 segélyhívó telefonszámon hívhatók. A hegyi mentés költsége a síelő (vagy annak síbaleset-biztosítása) által fizetendő, jellemzően a helyszínen és készpénzben.

 

Lavina: egy esetleges lavina veszélyről és az aktuális lavina figyelmeztetés fokozatáról (1-5-ig tartó skála, ahol az 1 a stabil hóréteget, az 5 a magas lavina kockázatot jelöli) a www.lawinen.at honlapon tájékozódhatnak.

 

Szánkózás: szánkózni – nappal és este egyaránt – kizárólag a kijelölt szánkópályán lehetséges, a sípályákon szánkózni szigorúan tilos és veszélyes. Ugyan szánkózni mindenki tud, de szánkózásnak is vannak betartandó szabályai (pl. csak ülve, másokat nem veszélyeztetve, stabil cipőben, síruhában, bukósisakban, gyerekek csak felnőtt kísérővel), a szabályok betartása nélkül a szánkózás még a síelésnél is veszélyesebb lehet!

 

Gyermek sípark, varázsszőnyeg, gyermeklift: a legtöbb síterepen található kifejezetten síelni tanuló gyermekek számára kialakított, játékos gyermekpark, különböző élményelemekkel, „kapaszkodós” húzós vagy futószalagos tanuló felvonóval. Ezek a gyermek síparkok – néhány síterepet kivéve - kizárólag a helyi síiskola tanulói részére használhatók!

 

Elvesztett, talált tárgyak: a sípályán talált tárgyakat a liftkasszák egyikénél kell leadni, ugyanitt érdeklődhetünk a sípályán elvesztett tárgyaink iránt is.

Hírlevél

Az elsők között szeretne értesülni akciós ajánlatainkról, újdonságainkról? Kérje hírlevelünket:

Rólunk írták

Kedves Cecília! ...Rövidre fogva, csodálatos 1 hetet töltöttünk Olaszországban. :) Szeretném megköszönni a segítséget, hogy a szezon utolsó pillanataiban sikerült ilyen szállást találniuk! Köszönöm, és remélem még "találkozunk"!

Kedves Renáta! Először is nagyon köszönjük a közreműködését, nagyon jól éreztük magunkat, számunkra abszolút megfelelő volt a szállás... Mi kértük, hogy csendes legyen és lehetőség szerint vagy liftes vagy földszinti: abszolút mértékben figyelembe...

 

Kedves Travelteam! Ezúton is köszönünk mindent - a gördülékeny, gyors, egyszerű és pontos ügyintézést itthon és a helyszínen egyaránt! ...Summa summarum: Jól éreztük magunkat!

Kedves Orsolya! Nagyon köszönöm, mindent kinyomtattam. Az irodában is profi volt a kiszolgálás, csak pozitív jelzőket tudok használni.

Miért épp a Travelteam?

  • velünk foglalását gyorsan és egyszerűen intézheti
  • honlapunkon megbízható és részletes információkat talál
  • felkészült kollégáink minden kérdésére választ adnak
  • segítünk megtalálni az Önnek megfelelő utazást
  • garantáltan azt kapja, amit ígérünk
  • munkánkért felelősséget vállalunk
  • áraink átláthatóak és kedvezőek
  • ha segítség kell, non-stop elérhet minket utazása alatt is
  • bejegyzett utazási irodaként, szabályszerűen működünk

Foglalás előtt hasznos:

Utazás előtt hasznos:

Társoldalaink:


Travelteam ajánlatok számokban: 7 ország, 2 akciós utazás, 431 tengerparti nyaralás, 1111 hegyvidéki/tóparti nyaralás, 1079 síút, 90 körutazás. 1054 szállás Ausztria, 131 szállás Franciaország, 168 szállás Horvátország, 340 szállás Olaszország, 52 szállás Svájc, 14 szállás Szlovákia, 35 szállás Szlovénia legnépszerűbb üdülőhelyein.

2009 - 2023 CIT Group
Travelteam